Bas Oussoren (1993) presenteert humoristische situaties die de banaliteit van het alledaagse herinterpreteren. In zijn werk lijkt de toeschouwer altijd te laat te komen; het verhaal is al verteld, de clou is al geweest. Op deze manier ondermijnt Oussoren het verschil tussen feit en fictie en laat de toeschouwer achter in het residu van een fictieve situatie. Hij maakt zijn eigen speelse wereld met een interne logica en gebruikt humor als zijn bouwstenen.

Tot op heden is het werk van Oussoren altijd site-specific. Hij zet het medium sculptuur in om de ruimte waarin het staat te veranderen, en zo een een situatie volledig naar zijn hand te zetten. Met deze methode zet hij in op de bezoekerservaring, die via speelse tegenstellingen in materiaal en context meegenomen worden in hoe een simpel materiaal of vorm naar een nieuwe werkelijkheid wordt omgezet. Via het medium kunst herinterpreteert Oussoren  dingen die zo voor de hand liggen, dat we er niet eens meer naar kijken.

Bas Oussoren woont en werkt in Utrecht, alwaar hij in 2020 is afgestudeerd aan de Hogeschool van de Kunsten. Hij heeft werk gepresenteerd in onder andere de Westergasfabriek, het HEM en het Centraal Museum in Utrecht.  

Agenda

25 mei 2023
opening Editie 2023

6 augustus 2023
finissage BiL2023

 

Playground

Volg ons

en blijf op de hoogte