Tim Breukers

Tim Breukers

Cliff van Tim Breukers

Cliff

‘Er is meestal iets stuk in mijn werk’, zegt TIM BREUKERS. Dat geldt ook voor de sculptuur die hij maakte voor Beelden in Leiden 2014. Of misschien is het beter om te zeggen dat het een stuk is van een groter geheel. De liggende driehoek van beton, met daarin een nogal merkwaardige combinatie van bekende en onbekende namen, werd onder meer ontleend aan een klassieke topgevel aan de Hooglandse Kerkgracht. Een andere belangrijke referentie voor Breukers is de klassieke ruïne in het algemeen, bij voorkeur gezien door de ogen van romantische kunstenaars.

In Cliff speelt hij met het gegeven dat de meeste mensen de inscripties op dergelijke ruïnes niet of slechts gedeeltelijk begrijpen en er juist daarom zo door zijn gefascineerd. De onvermijdelijke woekering van planten op romantische plaatjes vertaalde hij voor de gecontroleerde omgeving van de Leidse binnenstad in een keurige bloembak, die met al zijn functionalisme een ontnuchterend tegenwicht biedt aan de bewust nutteloze romantiek van de sculptuur. 

Dit beeld wordt gesponsord door Burgy. Bij BURGY Bouwbedrijf in Leiden gaan traditioneel vakmanschap en moderne bedrijfsvoering hand in hand. Klassiek bouwen is wat wij doen - voorop lopen in kwaliteitsontwikkeling ons doel. Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat bij BURGY Bouwbedrijf hoog in het vaandel. Wij sponsoren bijzondere projecten zoals Beelden in Leiden.

Materiaal

beton en bladgoud

Afmeting

l. ca 400cm

Jaartal

2014

Extra informatie

Verkocht aan Stadsparkeerplan, Haagweg

Volg ons

en blijf op de hoogte