#

Eugenie Boon

Eugenie Boons (1995, Nederland) praktijk omvat schilderijen, installaties en performances. Haar werken verwijzen vaak naar Caribische esthetiek en iconische artefacten en symbolen uit de Curaçaose cultuur. Haar werk draait om haar opvoeding op Curaçao en de historische relatie van de eilanden met Nederland. 

Een belangrijke aspect van haar werkmethode is het opzoeken of duiden van dualiteit; bijvoorbeeld in thema's als religie, onderwijs, sociale cohesie en identiteit. Ze zet op speelse wijze verschillende media in, waarin ze door storytelling op een speelse, poëtische maar ook kritische manier sociaal-politieke kwesties, culturele versus institutionele structuren en stagnatie en trauma uit de koloniale geschiedenis bevraagt. Boon beschouwt kunst als een diepgaand instrument om niet alleen haar eigen stem, maar ook die van anderen te versterken. Recent is Boon meer met sculpturen gaan werken ,welke op verschillende momenten geactiveerd werden door performances. 

Eugenie Boon heeft in 2020 haar bachelor aan de HKU afgerond en woont en werkt in Den Haag. In 2020 was ze de winnaar van de HKU Award en haar werk is al veelvuldig gepresenteerd, onder andere in de Kunsthal Rotterdam, tijdens Art Rotterdam en de Biennale in Venetie in 2022. Werk is opgenomen in de KPMG Kunstcollectie, Vrije Universiteit Kunstcollectie, in de collectie van het Schiedams Museum en in private collecties. 

Agenda

25 mei 2023
opening Editie 2023

6 augustus 2023
finissage BiL2023

 

Playground

Volg ons

en blijf op de hoogte