Frans de Witprijs uitgereikt bij opening van ‘Jonge Beelden’

Milena Naef is donderdag 16 mei verkozen tot de winnaar van de Frans de Witprijs. De prijs werd uitgereikt door juryvoorzitter Jeannette ten Kate tijdens de opening van de achtste openluchttentoonstelling van Beelden in Leiden: Jonge Beelden. 

De jury beschreef het beeldhouwwerk van Milena Naef als een “buitengewoon genereuze sculpturale ervaring”. Haar werk is, samen met dat van de andere deelnemende kunstenaars, deze zomer te zien in de tentoonstelling op de Hooglandse Kerkgracht.

Voor de achtste editie van Beelden in Leiden selecteerde gastcurator Sandrine van Noort tien talentvolle jonge beeldhouwers die ieder afzonderlijk binnen het medium sculptuur en met het gekozen materiaal grenzen opzoeken en verleggen, en daarmee de beeldhouwkunst van nieuwe betekenissen voorzien. 

De uitreiking van de Frans de Witprijs is een jaarlijks onderdeel van de tentoonstelling van Beelden in Leiden. De prijs wordt uitgereikt aan de deelnemende kunstenaar die het meest vernieuwende werk heeft gemaakt. De winnaar ontvangt een oorkonde en een geldbedrag van 1000 euro.  Daarnaast wordt de kunstenaar uitgenodigd het jaar erop weer deel te nemen aan Beelden in Leiden.

Dit jaar bestond de vakjury uit: Jeannette ten Kate, directeur van Art Connector, Maarten Bertheux, curator en oud-conservator van het Stedelijk Museum Amsterdam, Liesbeth Willems, curator van de Chadha Art collection, en Damian Kapojos, winnaar van de zevende editie van Beelden in Leiden.

Ook het werk van deelnemende kunstenaar Josua Wechsler viel in de prijzen. Het kunstwerk, getiteld ‘Blossom’,  werd door de Business Platform Schipholweggeselecteerd om een jaar lang tentoongesteld te worden op het Schuttersveld na de afsluiting van Jonge Beelden in augustus. Het wordt geplaatst na Leidens Ontzet.

 

 

Programma

2021 - tien jaar Beelden in Leiden

houdt deze agenda in de gaten voor de nieuwe ontwikkelingen en activiteiten 

Sferen - Beelden in Leiden 20_21

Volg ons

en blijf op de hoogte