#

Frode Bolhuis

frodebolhuis.nl

Frode Bolhuis (1979) is bekend om zijn geraffineerde menselijke figuren in ongebruikelijke kleurencombinaties, die in diepste een verwijzing in zich dragen naar oude culturen, surrealisme en design. Hij diept zijn beelden intuïtief op uit zijn binnenste en verwerkt deze tot een intieme en heldere beeldtaal in het gekozen materiaal. Dat kan van alles zijn. Frode werkt intuïtief in een grote variaties aan materialen van polymeer klei en plastic tot brons en goud.

https://www.vpro.nl/speel~POMS_VPRO_173458~frode-bolhuis~.html

Frode deed mee aan de eerste editie van Beelden in Leiden in 2012 met zijn werk Occupied space. In 2021 wordt hij gekozen om nieuw werk te maken dankzij de bijdrage van de eerste BiL mecenas Arjen Pels Rijcken. 

Toen hij zestien jaar was ging Frode Bolhuis naar Engeland om onder begeleiding van beeldhouwer Edwin Russell het vak van beeldhouwer in de praktijk te leren. Terug in Nederland studeerde hij vanaf 1998 aan de Academie Minerva in Groningen, waar hij 2002 afstudeerde. Zijn vrije werk is regelmatig te zien op solo- en groepstentoonstellingen in Nederland. Werk in opdracht bevindt zich in de openbare ruimte van Amsterdam en Assen en in de beeldentuin van Museum de Fundatie / Kasteel het Nijenhuis in Heino. 

Bolhuis woont en werkt in Almere.

Agenda

25 mei 2023
opening Editie 2023

6 augustus 2023
finissage BiL2023

 

Playground

Volg ons

en blijf op de hoogte