Gastlessen over kunst van Beelden in Leiden op Leidse scholen gestart

Vandaag start de reeks gastlessen op basisscholen over het onderwerp kunst. Een negental Leidse scholen heeft zich aangemeld voor een gratis gastles over de beeldhouwwerken die op de Hooglandse Kerkgracht deze zomer te zien zijn. De Leidse kunstenaar Merijn Tinga verzorgt deze lessen. Hij neemt de leerlingen in vogelvlucht mee door de geschiedenis van de kunst. Hij plaatst de beelden die momenteel in Leiden te zien zijn, in dit kunsthistorisch perspectief. Veel scholen hebben ook excursies gepland naar BiL 2013. De gastlessen voor dit jaar zijn volledig volgeboekt.

Daarnaast kunnen de leerlingen van Leidse scholen ook meedoen aan een verhalenwedstrijd. De wedstrijd staat open voor iedereen die een verhaal wil schrijven over kunst. De bekende Leidse schrijver Maarten Biesheuvel vormt de jury. In juli kiest hij de beste verhalen uit. De winnaars ontvangen cadeaubonnen ter waarde van € 50. De schrijvers kunnen hun verhalen tot uiterlijk 15 juli sturen naar info@beeldeninleiden.nl De prijzen zullen op 21 juli worden uitgereikt.

Agenda

16 mei 2024
16 uur opening She Said - Editie 2024 - Lutherse Kerk

21 juni 2024
Midzomernacht op Rhijnhof met muziek en nieuw werk te zien van Beelden in Leiden-kunstenaars Yair Callender en Rein Verhoef. Te zien t/m 22 september

Altijd te bezoeken op Rhijnhof is werk van Lisa Šebestíková en Lungiswa Gqunta.

4 augustus 2024
finissage BiL2024

 

She Said

Volg ons

en blijf op de hoogte