In 2012 verbleef Guust Persoon enkele maanden in Hangzhou als student aan de China Academy of Art. Het bezoek kwam tegemoet aan zijn belangstelling voor oosterse denkwijzen als taoïsme en boeddhisme, die zich ook in zijn kunst manifesteert. Volgens het model van yin en yang verbeelden de werken van Persoon vaak tegengestelde begrippen als leven en dood, geest en materie en zijn en niet-zijn. Zo schilderde hij in 2014 een zomers panorama op een mensenschedel, een beeld waarvan iedereen meteen de reikwijdte ervaart, die zelfs nog groter wordt als de kijker in het landschap de slagschaduw van de schilder ontdekt.

Guust Persoon (1991) studeerde van 2009 tot 2014 aan de Academie Minerva in Groningen. In het derde jaar van zijn studie werkte hij enkele maanden aan de China Academy of Art in Hangzhou. Als onderdeel van het ‘Leerling / Meester-project’ van Kunstpodium T in Tilburg nam hij in 2014 deel aan de groepstentoonstelling ‘Terra Fractis’ in de Brakke Grond in Amsterdam.

Persoon woont en werkt in Haarlem.

“Het was een stap in de richting voor het maken van kunst voor de openbare ruimte. Na BIL heb ik drie schilderijen opgeleverd aan de provincie Groningen voor het nieuwe provinciehuis aldaar. Het bouwplan dat ik tijdens het proces van BIL heb ontworpen voor het maken van mijn beeld 'zaaien in de schaduw' heb ik later nog eens toe kunnen passen bij een beeld voor een andere buitententoonstelling in Haarlem.”

Agenda

25 mei 2023
opening Editie 2023

6 augustus 2023
finissage BiL2023

 

Playground

Volg ons

en blijf op de hoogte