#

Jurrian van den Haak

jurrianvandenhaak.nl

'Creeëren is reageren' - zo laat de artistieke filosofie van Jurrian van den Haak (1981) zich nog het beste typeren. De kunstwerken van Van den Haak worden namelijk in grote mate bepaald door de omstandigheden, door de fysieke omgeving, de geschiedenis van een plek of een ander site-specifiek gegeven.

Ze vormen een beeldend commentaar op die omstadigheden, die daardoor des te sterker naar voren komen. Zo bouwde hij als reactie op het in zijn ogen oergecontroleerde polderlandschap in een weiland op Schiermonnikoog een knaloranje kijkhut, gestut door oude dakspanten, en legde hij in een scheef gezakt historisch pand in Zwolle een perfect waterpas pad aan.

Jurrian van den Haak studeerde in 2005 af aan ArtEZ Hogeschool voor de kunsten in Zwolle. Van 2005 tot 2007 studeerde hij aan het Sandberg Instituut in Amsterdam. Sindsdien was zijn werk te zien op verschillende groepstentoonstellingen in Nederland, alsook op de tentoonstelling 'Elevated world', die in 2006 werd gehouden in het Chinese European Art Centre in Xiamen, China. In 2009 en 2010 was hij een van de deelnemers van het bekende Oerol-festival op Terschelling. Momenteel wordt op een kruispunt in Hoogeveen zijn beeld 'Remind me of the things we do' gerealiseerd.

Van den Haak woont en werkt in Utrecht.

Agenda

25 mei 2023
opening Editie 2023

6 augustus 2023
finissage BiL2023

 

Playground

Volg ons

en blijf op de hoogte