#

Marleen Hartjes

Winnaar Frans de Witprijs 2014

www.marleenhartjes.nl

MARLEEN HARTJES omschrijft haar kunst als ‘een ode aan de tijdelijkheid’. Titels als Spectral Memory en Echo wijzen daar ook op. Laatstgenoemde werk toont de afdrukken in aluminiumfolie van een aantal mensen. De installatie doet denken aan de holtes die door overrompelde inwoners van Pompeï zijn achtergelaten in de gestolde lava na de uitbarsting van de Vesuvius. De jury kende haar in 2014 de Frans de Witprijs toe.

Marleen Hartjes (1986) studeerde van 2004 tot 2005 aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Ze vervolgde haar opleiding aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg, waarvan ze in 2009 afstudeerde met
de Jacques de Leeuw Prijs. Sindsdien nam ze deel aan tentoonstellingen als ´Op de huid´ in Corrosia! in Almere
(2010), ‘Six Degrees of Separation’ in de Willem II Fabriek in Eindhoven en ‘Young Art Night’ in het Van Abbemuseum in Eindhoven (2013). Behalve als zelfstandig kunstenaar werkt Hartjes als curator en moderator voor verschillende musea en kunstinstellingen in Nederland.

Marleen Hartjes woont en werkt afwisselend in Eindhoven en Amsterdam.

“Door BIL heb ik een portfolio kunnen opbouwen in het werken met beelden in de openbare ruimte. Hierdoor heb ik vervolgopdrachten en tentoonstellingen gekregen die hier direct op geënt waren. Ik vond het erg goed dat BIL een thema en materiaal als kader stelt, want hierdoor wordt je als kunstenaar uitgedaagd om spannende nieuwe stappen in je werk te maken.”

Agenda

21 juni
Talks en walks over Lifeless stars drifting above
Midzomernachtconcert in Rhijnhof en onthulling nieuw werk uit mecenaat

21 juni - 25 sept
nieuwe beelden op Rhijnhof

29 juni
kinderworkshop 

7 aug
finissage BiL2022 

 

Lifeless stars drifting above / Mecenaat

Volg ons

en blijf op de hoogte