#

Martijn Linssen

martijnlinssen.nl

Martijn Linssen integreert persoonlijke en historische verhalen in zijn sculpturen. Er zit altijd een narratief in zijn beelden die hij vaak met metalen frames omkadert. Ze fungeren als een open venster waardoor je de beelden van twee kanten kunt bekijken.

Elk beeld verenigt een duistere, donkere kant met een kinderlijke, naïeve zijde. Hij wil zijn beelden vooral zintuigelijk laten ervaren. De gedachte dat kunst alleen door interpretatie betekenis krijgt, berust volgens hem op een misverstand. “Is een beeld pas ‘goed’ als er een verregaande onderliggende betekenis in schuilt? Vervreemden beeld en betekenis dan niet te veel van elkaar”, vraagt hij zich af.

Met symbolen brengt hij zijn persoonlijke geschiedenis tot leven en kleur geeft de compositie evenwicht. Martijn Linssen is van oorsprong tekenaar, maar ontwikkelde gaandeweg een liefde voor keramiek vanwege de plasticiteit waarmee hij zijn tekeningen driedimensionaal kon maken. 

Voor Beelden in Leiden maakt hij een beeld geïnspireerd door de schetsen en portretstudies van Rembrandt, maar ook door tekeningen die hij als kind maakte. Hij wil een driedimensionale tekening maken waarbij hij twee kanten van het verhaal kan laten zien. Door het beeld zowel rondom als ook van boven te bekijken, zijn meerdere verhaallijnen en betekenissen te ontdekken. De golvende lijnen die over het beeld lopen, zijn de contouren van een haai, gebaseerd op een schets die hij als kind maakte. De tekeningen zijn soms ruw dan weer glad weergegeven. De openingen geven het massieve iets luchtigs en de mogelijkheid door het beeld heen te kijken.

 

Opleiding

2017: AKV St Joost Den Bosch. Afstudeerrichting: beeldende kunst

Agenda

21 juni
Talks en walks over Lifeless stars drifting above
Midzomernachtconcert in Rhijnhof en onthulling nieuw werk uit mecenaat

21 juni - 25 sept
nieuwe beelden op Rhijnhof

29 juni
kinderworkshop 

7 aug
finissage BiL2022 

 

Lifeless stars drifting above / Mecenaat

Volg ons

en blijf op de hoogte