#

Maud van den Beuken

Maud van den Beuken bezoekt Leiden

www.maudvandenbeuken.nl

Maud van den Beuken (1993, Venlo, NL - woont en werkt in Rotterdam) onderzoekt de fysieke relatie tussen de mens als volume in verhouding tot de geografische ruimte waarin deze zich bevindt. Maud studeerde in 2015 af aan AKV | St Joost Breda en werkt sindsdien gestaag aan haar kunstenaarspraktijk met opdrachten, eigen nieuw werk en lezingen. 

Haar werk uit zich in publieke interventies, ruimtelijke installaties, video, geluid en publicaties. In haar vaak langdurige onderzoeken werkt ze samen met extern deskundigen uit de natuurwetenschap. Voor Beelden in Leiden zal Maud voor het eerst werken aan een grootschalige sculptuur in de openbare ruimte, een spannende, maar ook logische stap in haar praktijk, waarin de kunstenaar zich uitgesproken tot het landschap en de ruimtelijke omgeving verhoudt.

De kunstenaar ziet de uitnodiging om deel te nemen aan Beelden in Leiden als aanleiding om een nieuw project te ontwikkelen dat de Leidse stedelijke omgeving als uitgangspunt heeft. Tijdens een eerdere, bijzondere werkperiode in de VS scande de kunstenaar de bron van de rivier de Mississippi, om deze vervolgens sculpturaal te maken. Dit werk wordt getoond op Prospects and Concepts tijdens Art Rotterdam 2020. Van den Beuken continueert
haar interesse in de grenzen tussen land en water en de conservering van het landschap door in gesprek met o.a. een overstromingsdeskundige en te kijken naar de specifieke geologische eigenschappen van Leiden.

Programma

2021 - tien jaar Beelden in Leiden

houdt deze agenda in de gaten voor de nieuwe ontwikkelingen en activiteiten 

Sferen - Beelden in Leiden 20_21

Volg ons

en blijf op de hoogte