Het werk van Nazif Lopulissa (1991) voert terug naar de zorgeloosheid van jong zijn. Naar een tijd waarin het speelveld nog leeg is en alle mogelijkheden open. Dit geldt zowel voor het werk zelf als de manier waarop dit tot stand komt. Spelenderwijs probeert hij zijn praktijk steeds opnieuw te definiëren in vorm en materialiteit.

Lopulissa onderzoekt verbanden tussen vorm, ontwerp, toepassing en intentie, en hoe deze leiden tot betekenis. Naast gelaagdheid en textuur zijn contrasten hierbij van essentieel belang: restricties bepalen de betekenis van vrijheid, net als de zorgeloosheid van de jeugd alleen voelbaar is wanneer je ouder wordt.

Nazif Lopulissa woont en werk in Rotterdam. Lopulissa heeft gepresenteerd in onder andere de Kunsthal, het Moluks Historisch Museum, de Westergasfabriek en tijdens Art Rotterdam. In 2022 won Nazif Lopulissa de Wolvecampprijs 2022. In het jury rapport ging de jury in op het hoe en waarom van de keuze voor de jonge winnaar. „Vrolijk, kleurrijk, speels, als een magneet trekt het werk van Nazif Lopulissa je oog. Een echte schilder denk je, die zich verwondert over vorm en licht en hoe dat te vangen op doek. Maar er is meer: al zijn werk straalt datzelfde vrolijke, speelse karakter uit. Geraffineerd eenvoudige, herkenbare vormen uit zijn jeugd worden met veel fantasie op allerlei manieren uitgewerkt.”

Agenda

25 mei 2023
opening Editie 2023

6 augustus 2023
finissage BiL2023

 

Playground

Volg ons

en blijf op de hoogte