Negende editie Beelden in Leiden verplaatst naar 2021

In verband met de Covid-19 maatregelen is besloten de negende editie van Beelden in Leiden een jaar uit te stellen en te verplaatsen naar voorjaar 2021. De editie was vergevorderd echter is het onmogelijk gebleken om enkele van de werken te realiseren. Het bestuur van de stichting Beelden in Leiden ziet vol spanning uit naar de presentatie in het voorjaar 2021.  

De negende editie van Beelden in Leiden, de jaarlijkse beeldenroute in het centrum van Leiden, toont nieuw werk dat in opdracht is gemaakt van de zes jonge talentvolle kunstenaars Maud van den Beuken, Lungiswa Gqunta, Jason Hendrik Hansma, Vibeke Mascini, Thomas Swinkels en Riet Wijnen. Met hun werk kijken we naar hoe wij ons als mens verhouden tot de openbare ruimte als een in ruimte en tijd uitdijend volume. De Hooglandse Kerkgracht in Leiden vormt een podium voor zes beelden en sculpturale installaties, die ons bewust maken van hoe kunst kan infiltreren in het alledaagse en alternatieve denkbeelden kan aanreiken.

De negende editie krijgt de titel Sferen mee en is samengesteld door Suzanne Wallinga. In aanloop naar de editie in 2021 worden de kunstenaars online gepresenteerd en zijn de ontwikkelingen te volgen. De nieuwe data zijn nog niet bekend.

De selectie en begeleiding van de kunstenaars is in handen van curator Suzanne Wallinga, oprichter en voormalig directeur van A Tale of a Tub in Rotterdam. Kunstenaar Jennifer Tee is aangetrokken als master, zij begeleidt de kunstenaars in een kortdurend leertraject. De vakjury voor de jaarlijkse Frans de Witprijs bestaat uit onder anderen Nathanja van Dijk, directeur Kunsthal, kunstverzamelaar Casper van der Kruk en kunstenaar Izaak Zwartjes.

Agenda

16 mei 2024
opening Voor Ada - Editie 2024

21 juni 2024
Midzomernacht op Rhijnhof met muziek en kunst van BiL kunstenaars

4 augustus 2024
finissage BiL2024

 

She Said

Volg ons

en blijf op de hoogte