Nieuw werk Frode Bolhuis dankzij verzamelaar Pels Rijcken

Beelden in Leiden heeft dankzij de steun van verzamelaar Arjen Pels Rijcken de kunstenaar Frode Bolhuis, een BiL kunstenaar uit 2012, opdracht kunnen verlenen nieuw werk te maken.

Naast het zelf opdracht verlenen aan jonge kunstenaars wil Beelden in Leiden particulieren oproepen kunstenaars betaald nieuw werk te laten maken. Zeker met de zich steeds meer terugtrekkende overheid en de huidige heftige effecten van de coronamaatregelen voor de kunstenaars en de makerspraktijk ligt er een belangrijke opdracht bij de particuliere liefhebbers en verzamelaars. Beelden in Leiden begeleidt de opdrachtgever in het proces van opdrachtverlening aan een van de BiL kunstenaars.

We zijn trots dat we het eerste resultaat hiervan nu al kunnen delen. Gelijktijdig met Sferen zal dit nieuwe werk van Frode Bolhuis worden getoond op Begraafplaats Rhijnhof, waar ook nieuw werk van Lisa Sebesitkova te zien zal zijn. BiL dankt Arjen voor deze mooie gelegenheid om door te groeien als stichting en namens Frode voor deze nieuwe opdracht.

Ennu....wil je ons voorbeeld volgen en zelf ook opdracht verlenen? Neem gerust contact met ons op. 

Programma

2021 - tien jaar Beelden in Leiden

houdt deze agenda in de gaten voor de nieuwe ontwikkelingen en activiteiten 

Sferen - Beelden in Leiden 20_21

Volg ons

en blijf op de hoogte