Nieuw werk op Rhijnhof dankzij mecenaat

Dankzij twee nieuwe Leidse mecenassen Ernst Bos en Kees Cools is door Beelden in Leiden opdracht verleend aan de kunstenaars Josua Wechsler en Lisa Šebestíková voor het maken van nieuw werk. Van 21 juni t/m het weekeinde van de Kunstroute Leiden 24 en 25 september zijn de beelden te zien op Rhijnhof. De werken worden officieel voor het eerst gepresenteerd op de langste dag van het jaar, tijdens het jaarlijks Midzomeravondconcert. Studenten van het Koninklijk Conservatorium Den Haag brengen nieuw werk ten gehore op een door hen zelf gekozen locatie op de begraafplaats.

Tijdens de editie 2022 laten vier componisten hun werk in vier mini concerten horen. Een half jaar voor de langste dag, midden in de winter, kwamen ze naar de begraafplaats om een specifieke plek te kiezen, waarop hun compositie is geïnspireerd. Elk jaar is het weer een verrassing hoe jonge mensen de riten rond dood en verlies vertalen in hedendaagse muziek.

Tijdens de muzikale wandeling op Midzomeravond wordt ook stil gestaan bij deze twee werken, waar de kunstenaars een toelichting op hun werk zullen geven. Josua Wechsler zal vertellen over ‘Memento’, zijn sculptuur geïnspireerd op krulwilgtakken. Lisa Šebestíková maakt een installatie voor het trappenhuis van het onlangs gerenoveerde Leidse Stadhuis. Op Rhijnhof kan men daarvan alvast een indruk krijgen aan de hand van een schaalmodel.

 

Agenda

21 juni
Talks en walks over Lifeless stars drifting above
Midzomernachtconcert in Rhijnhof en onthulling nieuw werk uit mecenaat

21 juni - 25 sept
nieuwe beelden op Rhijnhof

29 juni
kinderworkshop 

7 aug
finissage BiL2022 

 

Lifeless stars drifting above / Mecenaat

Volg ons

en blijf op de hoogte