Maaike Knibbe

Maaike Knibbe

Winnaar Frans de Witprijs 2015

No Problem van Maaike Knibbe

No Problem

No Problem toont gekleurde bladeren van zowel inheemse als exotische planten, hangend over een stellage. Ze zijn in een gipsen mal, gemaakt met echte bladeren, afgegoten in flexfoam en rubber.

Maar de kleur en het materiaal doen het realiteitsgehalte van de vorm volledig teniet. Het gaat hier dus om iets anders dan de werkelijkheid. Het feit dat de bladeren over een constructie hangen wijst op menselijk handelen en introduceert zodoende een personage dat niet langer aanwezig is. In plaats van als een tastbaar gegeven, ontvouwt het kunstwerk zich als een herinnering of een droom, ongrijpbaar maar ook onuitwisbaar.

Het beeld op de tentoonstelling in Leiden wordt gesponsord door Arup. Arup werkt sinds 2000 in Nederland met een team van erkende consultants en engineers aan uiteenlopende aspecten van gebouw- en infrastructuurontwerp. Door toegang tot Arup’s mondiale netwerk van specialisten is het team in Amsterdam in staat wereldwijde kennis aan lokale projecten toe te voegen en te adviseren bij internationale iconische projecten.

Materiaal

hout, rubber, gips en ijzer

Afmeting

h. 300cm

Jaartal

2015

Volg ons

en blijf op de hoogte