#

Ruben Jager

Winnaar Frans de Witprijs 2016

rubenjager.weebly.com

De kunst van Ruben Jager refereert onmiskenbaar aan de natuur. Zijn sculpturen doen denken aan bijvoorbeeld schelpen, koralen of fossielen. Van jongs af aan is Jager geïnteresseerd in de natuur. Niet als een verzameling objecten maar als een proces dat constant aan verandering onderhevig is. Als winnaar van de Frans de Wit prijs voor de editie ‘Life Science’ (2016), is Jager opnieuw uitgenodigd voor Beelden in Leiden 2017. Voor hem moet het een extra grote uitdaging zijn om vanuit zijn interesse voor de natuur iets te maken dat haaks staat op de natuur: De Stijl. Desondanks weet deze kunstenaar om te gaan en een oplossing te vinden binnen het thema: Sedestili. Troon van De Stijl.  

Ruben jager (1991) is de winnaar van de Frans de Wit prijs 2016. Hij studeerde van 2011 tot en met 2015 aan de Academie Minerva in Groningen. In 2014 nam hij in die stad deel aan de tentoonstelling ‘Kunstmatig’ in de Oude Suikerfabriek. Sinds zijn afstuderen was zijn werk te zien in galerie Pouloeuff in Naarden-Vesting (2015), Zevenendzes in Laren (2016), ‘Aanstormend talent bij MIJ’ in Museum IJsselstein (2016) en Beelden in Leiden (2016).

Naast zijn werk als beeldend kunstenaar is Jager ook actief als tentoonstellingsmaker voor o.a. Galerie Simplon in Groningen.

 

Frans de Witprijs 2016

 

Agenda

21 juni
Talks en walks over Lifeless stars drifting above
Midzomernachtconcert in Rhijnhof en onthulling nieuw werk uit mecenaat

21 juni - 25 sept
nieuwe beelden op Rhijnhof

29 juni
kinderworkshop 

7 aug
finissage BiL2022 

 

Lifeless stars drifting above / Mecenaat

Volg ons

en blijf op de hoogte