Steun Beelden in Leiden

Liefde voor kunst? Steun Beelden in Leiden en geef een kunstenaar een opdracht

Beelden in Leiden steunt al meer dan twaalf jaar jonge kunstenaars door hen betaalde opdrachten te geven en hun werk in de openbare ruimte te tonen. Want we vinden dat kunst een plek in de stad heeft, waar een bewuste of onverwachte ontmoeting centraal staat. Met de werken willen we mensen kunnen ontroeren, verblijden en misschien wel even uit balans brengen. Werken waardoor we even weer om ons heen kijken, onze geest openen en onze blik verbreden. Werken die staan voor een ontmoeting met mensen en mensen onderling. 

Verschillende kunstenaars van Beelden in Leiden hebben zich afgelopen jaren bewezen in het kunstenaarsvak, zoals bijvoorbeeld Maud van der Beuken, Nynke Koster, Lisa Šebestíková en Koos Buster, Vibeke Mascini, Riet Wijnen, Matea Bakula, Marianne Lammersen en Margriet van Breevoort. 

Beelden in Leiden is uniek in Nederland al was het alleen al maar omdat het is geïnitieerd vanuit een particuliere wens. En u kunt deze wens helpen uitvoeren en zo de kunsten in Nederland versterken. 

Steun Beelden in Leiden en de kunstenaars in hun werk. Draag bij aan het opdrachtbudget of geef een kunstenaar een betaalde opdracht. Zo versterken we samen de kunsten en de kunstenaars in hun werk, portfolio en zichtbaarheid. U kunt dit persoonlijk doen maar ook in groeps- of zakelijk verband, eenmalig of periodiek. 

Wilt u hierover doorpraten neem dan gerust contact op met bestuur@beeldeninleiden.nl.

FISCAAL VOORDEEL

Bereken uw voordeel via de rekentool

Beelden in Leiden is een culturele ANBI en daarmee vrijgesteld van schenk- en erfbelasting. Dankzij de Geefwet kunnen giften voor 125% in mindering worden gebracht op de inkomstenbelasting (onder vastgestelde voorwaarden). U mag dus meer aftrekken dan je hebt geschonken. Voor meer informatie over de Geefwet verwijzen wij u graag naar de website van de Rijksoverheid. 

> EENMALIG STEUNEN

Een eenmalige schenking is gedeeltelijk aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Hierbij geldt een drempel van 1% en een plafond van 10% van het verzamelinkomen. U kunt een eenmalige schenking of donatie overmaken naar 

Stichting Beelden in Leiden 
o.v.v. donatie Beelden in Leiden 

IBAN: NL98 RABO 0162676506
ANBI: 8509 42500

> PERIODIEKE ONDERSTEUNING

Voor maximaal fiscaal voordeel is schenken via een periodieke schenkingsovereenkomst de meest gunstige optie.

Download het formulier

> WORDT MECENAS EN VERLEEN EEN OPDRACHT 

Meer over het mecenaat

Agenda

16 mei 2024
16 uur opening She Said - Editie 2024 - Lutherse Kerk

21 juni 2024
Midzomernacht op Rhijnhof met muziek en nieuw werk te zien van Beelden in Leiden-kunstenaars Yair Callender en Rein Verhoef. Te zien t/m 22 september

Altijd te bezoeken op Rhijnhof is werk van Lisa Šebestíková en Lungiswa Gqunta.

4 augustus 2024
finissage BiL2024

 

She Said

Volg ons

en blijf op de hoogte