#

Suzie van Staaveren

-

www.suzievanstaaveren.com

Wanneer en hoe herken je een object en hoe beïnvloedt dit de manier waarop je met dit object omgaat? Veranderen je vorm of plaats, dan verander je de functie. De werken van Suzie van Staaveren (Aalsmeer, 1991) zweven tussen categorieën als gereedschap, speelgoed en sculpturen. Verschillende elementen kunnen steeds op een andere manier opgebouwd worden. Er is geen vaste vorm en er is geen vaste functie. Door deze aanpak creëert Suzie een speelveld waarin zij haar vraagstukken kan onderzoeken.

Met haar afstudeerpresentatie in 2016 aan de Koninklijke Academie van Beeldende kunsten in Den Haag, won Suzie van Staaveren direct de ‘Stoom invest award’ en de ‘Heden startprijs’. Haar werk was te zien in de Nationale Galerie in Praag, Arti et Amecitiae in Amsterdam, Showroom Mama in Rotterdam en bij ‘Best of Graduates’ bij Ron Mandos. Zo ook op een aantal beurzen zoals Art The Hague, This Art Fair en Artist First Ceramic Plus. In september 2016 had Van Staaveren een korte werkperiode bij het Europees Keramisch werk Centrum in Oisterwijk. In December sloot zij zich aan bij het kunst collectief en Artist Run Gallery Billytown.

De relatie tussen De Stijl en het werk van Suzie vind je het sterkst terug in haar interesse dat het maken van objecten zich niet alleen verhoudt tot de beeldende kunst maar ook tot de toegepaste vormgeving.

Mijn Werk:

Agenda

19 mei 2022 - opening BiL2022
21 juni 2022 - talks en walks - ovb
7 aug 2022 - finissage BiL2022 

 

Lifeless stars drifting above

Volg ons

en blijf op de hoogte