The Spectacle is publiekslieveling en De voordeur van de concierge gaat naar het Energiepark

The Spectacle gekozen als publiekslieveling en het werk De voordeur van de concierge komt terug naar Leiden voor tijdelijke plaatsing in het Energiepark. Kees de Jong wint met zijn foto de LAFV-BiLfotowedstrijd. 

Zondag 6 augustus vond de afsluiting van Playground. Beelden in Leiden 2023 plaats. Hierbij werd bekend gemaakt dat het werk The Spectacle van Bas Oussoren is gekozen door het publiek als favoriet. Zijn werk komt later dit jaar nog terug in Leiden dankzij Business Platform Schipholweg-Schuttersveld. 

Nieuw dit jaar is de samenwerking met het Energiepark. Om de maakcultuur in de sleutelstad te bevorderen adopteert het Energiepark een jaar lang een beeld uit de expositie van deze zomer, waarvoor de bewoners van Leiden en specifiek bij en rondom het Energiepark konden stemmen. Tijdens de finissage werd door bewoonster en lid van het Participatie Platform Energiepark, Corine Hendriks bekend gemaakt dat het werk De voordeur van de concierge van Stijn ter Braak met ruime meerderheid is gekozen en later dit jaar zal worden geplaatst in het Energiepark. 

Net als afgelopen twee jaren konden de leden van de Leidse Amateur Fotografen Vereniging foto's insturen. De foto van Kees de Jong is dit jaar de winnende foto. "De foto sluit het mooiste aan bij het thema Playground. Ook hier wordt het spel voortgezet door de meisjes die selfies maken en een glunderend kind op de kleine hond. Het lijkt bijna een nieuwe beeldengroep met elkaar."

Agenda

25 mei 2023
opening Editie 2023

21 juni 2023
Midzomernacht op Rhijnhof met o.a. onthulling nieuw werk van Nynke Koster

6 augustus 2023
finissage BiL2023

 

Playground

Volg ons

en blijf op de hoogte