Triomfboog en Palet vol herinneringen in de prijzen

Het werk Meeting you for the first time van Nazif Lopulissa wint de Frans de Witprijs 2023, unaniem gekozen door de vakjury onder voorzitterschap van Sandrine van Noort. Het werk The Spectacle van Bas Oussoren werd gekozen door de BPS jury. 

Bij de opening van Beelden in Leiden op 25 mei werden de winnaars van de BPSprijs en de Frans de Witprijs bekend gemaakt. De vakjury voor de jaarlijkse Frans de Witprijs bestaat dit jaar uit Hoofd Kunstzaken LUMC Sandrine van Noort, verzamelaar Casper van der Kruk, BiL-kunstenares Maaike Knibbe en Dick van Broekhuizen, conservator moderne en hedendaagse beeldhouwkunst bij Museum Beelden aan Zee. 

Uit het juryrapport: "Het kunstwerk fungeert als kijkdoos van verwondering waarin veel te zien en te ontdekken valt. Een kunstwerk dat eindeloos veel verhalen bevat. De installatie wordt in de context van Playground gezien als een automaat van ideeën die de verbeelding van de kijker aanzet."

Lees hier het juryrapport van de Frans de Witprijs 2023.

Jolijn Kouwenhoven, maakte tijdens de opening bekend dat Business Platform Schipholweg-Schuttersveld het werk van Bas Oussoren heeft gekozen als winnend werk. Het werk van Oussoren komt midden oktober voor een klein jaar te staan op het Schuttersveld. 

Lees hier het verhaal van Jolijn Kouwenhoven van BPS tijdens de bekendmaking

foto's (c) Tom Brown

Agenda

16 mei 2024
16 uur opening She Said - Editie 2024 - Lutherse Kerk

21 juni 2024
Midzomernacht op Rhijnhof met muziek en nieuw werk te zien van Beelden in Leiden-kunstenaars Yair Callender en Rein Verhoef. Te zien t/m 22 september

Altijd te bezoeken op Rhijnhof is werk van Lisa Šebestíková en Lungiswa Gqunta.

4 augustus 2024
finissage BiL2024

 

She Said

Volg ons

en blijf op de hoogte