Veiling Beelden in Leiden een succes

Tijdens de allereerste veiling van de Stichting Beelden in Leiden zijn maar liefst 3 werken aangekocht door museum Beelden aan Zee. Het gaat om het werk van Marleen Hartjes, winnares van de Frans de Wit prijs, Catinka Kersten en Ruud Kuijer. In totaal zijn vier van de twaalf aangeboden beelden die onder de hamer kwamen van veilingmeester Jop Ubbens, in het dagelijks leven directeur van Christie’s, verkocht.  

Zowel Hartjes als Kersten waren aanwezig bij de veiling en zijn dol gelukkig met dit resultaat. “Museum Beelden aan Zee is het Mekka voor elke jonge kunstenaar. Het is mijn droom geweest om ooit daar mijn werk te mogen exposeren. En nu is die droom al uitgekomen”, aldus de 25-jarige kunstenares. Voor Hartjes is deze editie van Beelden in Leiden helemaal een succesverhaal: eerst de Frans de Wit prijs en nu erkenning van haar werk door museum Beelden aan Zee. 

Alhoewel voor de beelden geen gigantische bedragen zijn betaald, is het bestuur van de stichting Beelden in Leiden zeer tevreden. Arjen Pels Rijcken, verantwoordelijk voor de organisatie van de veiling, zegt opgelucht: “Wat een prachtig resultaat. Dit bevestigt dat wij met onze stichting op de goede weg zitten. En ook voor de kunstenaars is dit een enorme opsteker. Natuurlijk zijn wij veel dank verschuldigd aan Jop Ubbens”.

Het aangekochte werk blijft tot het eind van de tentoonstelling gewoon te bezichtigen op de Hooglandse Kerkgracht. Het werk van Ruud Kuijer is te zien in Museum Boerhave, Museum Volkenkunde, in het Rijksmuseum van Oudheden en in de galerie LUMC.

Agenda

21 juni
Talks en walks over Lifeless stars drifting above
Midzomernachtconcert in Rhijnhof en onthulling nieuw werk uit mecenaat

21 juni - 25 sept
nieuwe beelden op Rhijnhof

29 juni
kinderworkshop 

7 aug
finissage BiL2022 

 

Lifeless stars drifting above / Mecenaat

Volg ons

en blijf op de hoogte