Beelden in Leiden onthult exposanten; crowdfunding start

De beeldhouwers die vanaf 30 mei tot 5 augustus op de Hooglandse Kerkgracht zullen exposeren zijn bekend. Het gaat daarbij om invulling van het thema Talent & Traditie, waarbij vijf jonge kunstenaars samen met hun ‘inspiratoren’ exposeren. De jonge kunstenaars zijn: Corine Zomer, Esther de Graaf, Etienne van Berlo, Jeroen Molenaar en de Leidse beeldhouwer Izaak Zwartjes. Zij vinden inspiratie in het werk van gevestigde namen als Tom Claassen, Gjalt Blaauw, The Space Cowboys en Cornelius Rogge. Ook de winnares van de Frans de Wit-prijs 2012, Marianne Lammersen,  is van de partij.

Crowdfunding

Over enkele dagen start Beelden in Leiden met crowdfunding. Een filmpje op de website www.voordekunst.nl moet helpen € 5.000 op te halen om een ‘landmark’ te creëren, waar de Leidenaar niet omheen kan.  Als dit bedrag is bereikt zal  Fonds 1818 dit bedrag verdubbelen. Penningmeester Bob Goulooze: ‘Onze begroting is nog niet volledig dekkend en daarom nemen wij onze toevlucht tot deze moderne vorm van financiering. In het huidige economische klimaat moeten wij alles uit de kast trekken om geld op te halen. Daarom bieden wij bedrijven arrangementen aan om met hun relaties of medewerkers de beeldententoonstelling te bezoeken in combinatie met een lunch, borrel of diner. Ook vragen wij bedrijven en instellingen of zij één beeld willen sponsoren, zoals de Hogeschool Leiden ook doet. Dit jaar beschikt Beelden in Leiden gedurende de tentoonstelling over de ruimte van galerie Amber aan de Hooglandse Kerkgracht 8. Daar verkopen wij catalogi en zullen kleinere werken van kunstenaars te zien en te koop zijn.

Beelden in musea en nieuw lid comité van aanbeveling

Tijdens de expostie van BiL 2013 zullen andere werken van deelnemende beeldhouwers ook  te zien zijn in diverse Leidse musea. Zo zal bijvoorbeeld Marianne Lammersen exposeren in het Rijksmuseum van Oudheden.

Het comité van aanbeveling voor Beelden in Leiden is uitgebreid met prof.dr. Vincent Icke, hoogleraar Sterrenkunde aan de Universiteit Leiden en zelf ook kunstenaar.

Agenda

25 mei 2023
opening Editie 2023

21 juni 2023
Midzomernacht op Rhijnhof met o.a. onthulling nieuw werk van Nynke Koster

6 augustus 2023
finissage BiL2023

 

Playground

Volg ons

en blijf op de hoogte