Donderdag 19 mei officiele opening elfde editie

Slangsterren, sterrenkijken, buskruitsporen, duistere ziektes en nachtbloeiers ….het nieuwe werk op de Hooglandse Kerkgracht van de jonge kunstenaars Lisa van Casand, Robert Glas, Marit Westerhuis, Leandros Ntolas en Clémence Hilaire staat in het teken van duisternis, als symbool en ook als materie, en reikend van hoog in de hemel tot diep onder het aard- of huidoppervlak. Uitgangspunt deze editie van Beelden in Leiden met de poetische titel I feel the bleached bones of lifeless stars drifting above ,is dat de duisternis over competenties beschikt die in onze op de Verlichting gestoelde samenlevingen ongezien blijven. 

Nieuw is de samenwerking met de Hooglandse Kamer alwaar een binnenpresentatie wordt verzorgd en een speciaal lezingenprogramma i.s.m. Studium Generale en de Oude Sterrewacht. Hierin gaan kunstenaars en wetenschappers publiekelijk in gesprek, waarbij wordt ingezoomd op het thema en de getoonde werken vanuit de kunst, astronomie, ethiek, theologie, rechten, oceanografie, biologie etc. De selectie en begeleiding van de kunstenaars is in handen van curator Stéphanie Noach, ondersteund door de master Ana Maria Gomez Lopez. 

periode donderdag 19 mei t/m zondag 7 augustus 2022
hoofdlocatie Hooglandse Kerkgracht in het centrum van Leiden 
tweede locatie Hooglandse Kamer, openingstijden check de website
activiteiten lezingen op 21 juni ism Studium Generale en Oude Sterrewacht, overwegingen door dominee Hooglandse Kerk, kindermiddag op 29 juni ism Oude Sterrewacht
met dank aan Mondriaanfonds, Gemeente Leiden, Business Platform Schipholweg, Zabawas, Prins Bernhard Cultuurfonds, Art Conservation, Hooglandse Kamer, Oude Sterrewacht, Studium Generale, Universiteit Leiden, Hortus Botanicus, Teylingereind.

Agenda

21 juni
Talks en walks over Lifeless stars drifting above
Midzomernachtconcert in Rhijnhof en onthulling nieuw werk uit mecenaat

21 juni - 25 sept
nieuwe beelden op Rhijnhof

29 juni
kinderworkshop 

7 aug
finissage BiL2022 

 

Lifeless stars drifting above / Mecenaat

Volg ons

en blijf op de hoogte