#

Joakim Derlow

derlow.net

Op zoek naar jonge kunstenaars die werk maken om in relatie te kunnen brengen met 100 jaar De Stijl, vonden wij op de Rietveld academie Joakim Derlow, die van een performance onder een Rietveld stoel, enkele schilderijen, een plant in een pot, schetsen op papier en de gehele omgeving van een trappenhuis een totaalinstallatie maakte. Het was scherp gedaan, maar zodanig dat het onduidelijk was wat precies een kunstwerk was, welk element toegevoegd, wat gearrangeerd en wat precies al bestaand. Het was een project dat van alle eindexamen studenten het meest direct aan De Stijl te relateren was. Voor de Hooglandse Kerkgracht zal dat anders zijn. Hij beschouwt De Stijl als een systeem met eigen regels dat hij relateert aan het begrip conformiteit. Hoe iets binnen een systeem functioneert, of niet. Hetgeen zich uit in het idee van camouflage.

Derlow studeerde in 2016 af aan de Rietveld Academie in Amsterdam. Daarvoor studeerde hij Art and Design aan het Södra Latins Gymnasium in Stockholm, één jaar Crafts aan het Nyckelviksskolan in 2010 en aan de Comic Art School in Malmö in 2011. Hij maakte stripboeken waarmee hij in een derde plaats in de Nordic Comic Competition in Finland bereikte.
Derlow nam deel aan het ‘Feed Europe’ project tijdens de Biënale van Ventië in 2014, Rietveld bij Dordtyart en BackYart, Amsterdam, The Netherlands in 2015.

Agenda

25 mei 2023
opening Editie 2023

21 juni 2023
Midzomernacht op Rhijnhof met o.a. onthulling nieuw werk van Nynke Koster

6 augustus 2023
finissage BiL2023

 

Playground

Volg ons

en blijf op de hoogte