#

Lorena van Bunningen

Winnaar Publieksprijs 2017

www.lorenavanbunningen.com

In haar fotografische werk gebruikt zij veelal kleine objecten gemaakt van alledaags materiaal dat haar omgeeft. Het dagelijks leven bevat volgens haar vele rituelen die wij onbewust gebruiken. In haar werk onderzoekt, gebruikt en onthult Lorena deze menselijke patronen, structuren en ordeningen. Toepasselijk in doel en verleidelijk in vorm.Van Bunningen is altijd uit op het moment dat het alledaagse bijzonder wordt. Het nieuwe moet volgens haar abstracte kwaliteit bezitten; pure aanwezigheid. De objecten lijken te vragen om identificatie. In haar foto’s zijn mensen afwezig, de nagelaten sporen niet.De wijze waarop zij haar objecten maakt, in de ruimte zet en daarvan weer foto’s maakt, herinnert ons aan De Stijl. Ook is het gegeven interessant dat Lorena sculpturen Beeld op de tentoonstelling fotografeert. Kunnen de foto’s ook weer sculptuur worden?

In 2014 sloot zij de vakopleiding fotografie af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Mogelijk heeft u haar werk gezien op de kunstbeurzen Art The Hague (2015), Rotterdam Contemporary (2016) of bij de Salone del Mobile in Milaan (2016). In september 2016 was zij twee maanden artist in resident in Lugar A Dudas in Cali, Colombia. Hier heeft zij voornamelijk onderzocht of fotografie ook als een ruimtelijk object kan bestaan en hoe dit zich verhoudt tot de ruimte waarin het gepresenteerd is.

Lorena van Bunnningen (*Quito, 1990) woont en werkt in Den Haag.

 

Publieksprijs 2017

Bij de afsluiting van de tentoonstelling op 6 augustus 2017 kreeg Van Bunningen voor haar werk de Publieksprijs. Deze werd haar toegekend op basis van de stemmen uitgebracht op haar werk door de bezoekers van de tentoonstelling in de voorgaande maanden.

Agenda

25 mei 2023
opening Editie 2023

21 juni 2023
Midzomernacht op Rhijnhof met o.a. onthulling nieuw werk van Nynke Koster

6 augustus 2023
finissage BiL2023

 

Playground

Volg ons

en blijf op de hoogte