Nazif Lopulissa

Nazif Lopulissa

foto's Tom Brown

Meeting you for the first time van Nazif Lopulissa

Meeting you for the first time

Lopulissa onderzoekt in zijn nieuwe werk Meeting you for the first time zijn eigen jeugd. Onze wereld is gemaakt van objecten, vormen en ruimtes, die elk opereren binnen hun eigen betekenisgebied en betekenisvol worden in aanwezigheid van de anderen. Als u op een gegeven moment gedwongen wordt te vertrekken, wat kan er dan niet echt worden achtergelaten? Door diep in de herinneringen aan zijn jeugd, artistieke praktijk en de geschiedenis van zijn voorouders te duiken, presenteert Lopulissa een installatie met objecten die voor hem bijzondere betekenis hebben. 

Net als de koffer die altijd bij het huis van zijn Molukse grootouders stond gepakt voor het geval ze zouden worden gedeporteerd, bevat de installatie veel objecten die zowel materiële als immateriële benodigdheden voor de kunstenaar bevatten, klaar om te worden vervoerd en op elk gewenst moment te worden herschikt. Het werk is te lezen als een wunderkammer, een reflectie op de praktijk van de maker door nieuwe spelregels te hanteren. 

Een samensmelting van cultureel erfgoed, uiteenlopende persoonlijke perspectieven en wereldbeelden. De installatie roept de vraag op: wat is echt belangrijk?

Materiaal

Mixed media

Afmeting

160 x 360 x 250 cm

Jaartal

2023

Volg ons

en blijf op de hoogte