Overwegingen over de nacht door dominee Margreet Klokke

Komende vier zondagen zal dominee Margreet Klokke in haar overwegingen tijdens de dienst van 10 uur in de Hooglandse Kerk aandacht geven aan de nacht, aan vier werkwoorden, aan vier menselijke activiteiten die een bijzondere lading kunnen krijgen in de nacht: bidden, ontmoeten, verwonderen en waken.

 

Er is een nacht waarin geen mens kan slapen,

nacht, dat het takken regent in het woud,

nacht, dat men niets en niets meer overhoudt…

 

Er is een nacht zo stil dat de bloemen

half slapende de naam van God noemen…

 

In deze dichtregels uit twee gedichten van Johan Werumeus Buning  komt in het eerste gedicht de nacht naar voren als tijd waarin een mens geplaagd wordt door angst, eenzaamheid en innerlijke stormen. In het tweede als tijd waarin een mens stil kan worden en ruimte krijgt voor verwondering.

De beeldententoonstelling op de Hooglandse Kerkgracht en in de Hooglandse Kamer heeft dit jaar als thema duisternis en richt de aandacht vooral op het ontdekken van de veelal ongeziene kanten. In de Hooglandse Kerk zal in aansluiting hierbij een serie verdiepende overwegingen worden gehouden binnen hetzelfde thema. Het zal gaan over vier werkwoorden, vier menselijke activiteiten die een bijzondere lading kunnen krijgen in de nacht: bidden, ontmoeten, verwonderen, en waken.

Data: 3 juli, 31 juli, 14 augustus, 21 augustus, 10.00 uur

Voorganger: ds. Margreet Klokke

Agenda

21 juni
Talks en walks over Lifeless stars drifting above
Midzomernachtconcert in Rhijnhof en onthulling nieuw werk uit mecenaat

21 juni - 25 sept
nieuwe beelden op Rhijnhof

29 juni
kinderworkshop 

7 aug
finissage BiL2022 

 

Lifeless stars drifting above / Mecenaat

Volg ons

en blijf op de hoogte