Peter van der Es en Adam Nillissen curatoren 2023

De nieuwe editie van de jaarlijkse tentoonstelling Beelden in Leiden op de Hooglandse Kerkgracht is dit jaar in handen van het curatorenduo Peter van der Es en Adam Nillissen, oprichters van de kunstenaarsbeurs en organisatie Unfair. Zij brengen kunstenaarschap, productie-ervaring en inhoudelijke kennis samen. 

Peter en Adam zijn beiden afgestudeerd als beeldend kunstenaars in 2010 aan Artez Arnhem. In 2012 richten ze, destijds samen met mede-oprichter Boris de Beijer, Unfair op. Vanuit hun praktijk als makers hebben ze zich veelvuldig ingezet als geëngageerde bemiddelaars met een focus op talentontwikkeling en netwerkvorming voor aanstormende makers. Peter van der Es is daarbij adviseur voor het Mondriaan Fonds en secretaris in het bestuur van Stichting Mister Motley. Adam is in 2022-23 ambassadeur voor Young Stedelijk, het jongerenprogramma Stedelijk Museum Amsterdam.

Zes kunstenaars en de opdracht 

Net als in voorgaande jaren geven we dit jaar de opdracht aan zes jonge kunstenaars om nieuw werk te maken, waarbij rekening is gehouden in balans man/vrouw, culturele achtergrond, thematiek, kunstenaarspraktijk en academische vorming. De curatoren streven ernaar middels hun selectie het thema op een veelzijdige en meerstemmige manier te benaderen. De makers worden begeleid in hun werkproces en de realisatie van hun werken in de publieke ruimte door de curatoren, een gekozen master en de bestuursleden. Beelden in Leiden volgt de Fair Practice Code in de verloning van de kunstenaars.

Agenda

25 mei 2023
opening Editie 2023

6 augustus 2023
finissage BiL2023

 

Playground

Volg ons

en blijf op de hoogte