#

Tijl Orlando Frijns

www.tijlorlandofrijns.nl

Kunst zit bij Tijl in de familie. Zoon van glaskunstenaar Bert Frijns en maker van papieren reliëfs Helene Briels. Tijl werd in september 1987 geboren te Amsterdam. Daarna groeide hij op in Landsmeer. Na wat omzwervingen via Aulnay de Saintogne in Frankrijk, verbleef hij in Burghsluis in Zeeland tot zijn 18e.‘Tijdens mijn middelbare schooltijd heb ik me verdiept in verschillende interesse gebieden: theater, literatuur, muziek, biologie en scheikunde.’

Nadat hij besloten had zich niet in deze vakken te willen specialiseren en een klein jaar bij een hoveniersbedrijfje te hebben gewerkt, koos hij er in 2005 voor om naar de kunstacademie te gaan: AKV St. Joost in Breda.
Na zijn afstuderen is hij verhuisd naar Haarlem, waar hij woonde en werkte tot begin 2016. Een jaar geleden verhuisde hij naar Rotterdam. Momenteel heeft hij zijn atelier op het platteland nabij Ridderkerk, in een schuur op een kassencomplex. De afgelopen jaren nam hij deel aan nationale en internationale tentoonstellingen, doorliep enkele artist in residence periodes en richtte hij het online kunstplatform submarinejungle.com op.

Zijn werk is installatief en sculpturaal van aard. Binnen het werk speelt architectuur een belangrijke rol en ook kunststromingen als het Russische Suprematisme en De Stijl zijn belangrijke elementen binnen zijn werk. Het werk is narratief en multimediaal: Frijns werkt veel met bouwmaterialen maar maakt ook video’s, animaties, lichtobjecten en schilderijachtige werken.

 

"Het was fijn om niet alleen als individuele exposant maar ook als groep behandeld te worden. Hierdoor ontstond de sfeer van een samenwerking. Sommige, voor mij al bekende kunstenaars heb ik beter leren kennen en ook heb ik een hoop nieuwe collega’s ontmoet. De sfeer was goed, collegiaal en het thema passend bij de deelnemende exposanten. 

Door het budget heb ik veel financiële vrijheid ervaren om nieuw werk te creëren dat geschikt was voor de openbare ruimte."

Agenda

19 mei 2022 - opening BiL2022
21 juni 2022 - talks en walks - ovb
7 aug 2022 - finissage BiL2022 

 

Lifeless stars drifting above

Volg ons

en blijf op de hoogte